• CD&V schepen Eeklo over CD&V bestuur Sint-Laureins (2)

  Toen bekend geraakte dat Fata Morgana naar Sint-Laureins kwam gaf CD&V schepen Dirk Van de Velde uit Eeklo het Sentse CD&V bestuur opnieuw een veeg uit de pan. Nu stelt hij hun dubbelzinninge houding aan de kaak over de politiekost bij zeer grote evenementen. Hieronder het letterlijke citaat:

  "Toen er enkele maanden geleden een aanvraag binnenkwam voor een triathlon te Eeklo kwamen er paniekerige reacties binnen vanuit het politiecollege, en dan vooral van de kleine gemeenten. Er zouden immers, door de politie, extra weekendprestaties moeten geleverd worden. Nu lees ik in de krant dat Fata Morgana afzakt naar Sente....Ook daar zal, zoals indertijd voor Kaprijke, heel wat moeten gepresteerd worden."

  De schepen feliciteerde Sint-Laureins ondertussen wel al met de vijf behaalde sterren.

 • Gouverneurs vragen standpunt aan burgemeesters over Schipdonkkanaal

  Kanaal CelieVlaams minister van Openbare Werken Crevits (CD&V) heeft de gouverneurs van Oost-en West Vlaanderen gevraagd om een onderzoek te doen naar de haalbaarheid van de verbreding van het Schipdonkkanaal.  Het is de bedoeling dat de gouverneurs gaan luisteren naar de verzuchtingen van onder andere de burgemeesters. Tegen het einde van het jaar moet het rapport klaar zijn.

  Met deze nieuwe vragenronde schuift Vlaams minister Crevits (CD&V) de hete aardappel van de verbreding weer een aantal maanden voor zich uit. Deze werkmethode doet denken aan die van Yves Leterme (CD&V) en de staatshervorming.

  De vraag is trouwens wat de burgemeester van Sint-Laureins gaat vertellen. Tijdens de gemeenteraad deden we vanuit de oppositie al verschillende pogingen om tot een standpunt te komen, maar zonder resultaat. Misschien slagen de gouverneurs er wel in om te weten te komen of onze burgemeester nu voor of tegen een verbreding is. Wij zijn in elk geval benieuwd.

 • U wil een foto ? Dat kan !

  Als u op deze blog één of meerdere foto's ziet die u graag wil hebben van Fata Morgana dan kan dit. Stuur mij gewoon een mail. Dit kan door te klikken op de knop links. De foto's worden dan zo snel mogelijk doorgestuurd.

 • Fata Morgana in Sint-Laureins: dankwoord voor gemeentepersoneel en politie

  Fata Morgana betekende voor het gemeentepersoneel en de politie veel extra werk. Wegens de vakantie was dit geen makkelijke opdracht. Maar alles is vlot en goed verlopen.

  Het gemeentepersoneel stak een tandje bij om de logistieke ondersteuning te verzekeren. De politie van haar kant zorgde voor een veilige begeleiding van de waterdragers van Cadzand naar Bentille en het transport van Moby Dick van Watervliet naar de Boerekreek. Ook bij de volksvergadering en de slotshow zorgde de politie ervoor dat alles vlot en veilig verliep.

  Een woord van dank aan het gemeentepersoneel van Sint-Laureins en het ganse politiekorps van de zone Meetjesland is dan ook op zijn plaats.

  Politie FM1Politie FM2Politie FM3

 • Fata Morgana in Sint-Laureins: mooie afsluiter bij de Camerados

  CameradosDe uitzending van Fata Morgana kon bij de Camerado's gevolgd worden op een groot scherm. Er waren heel wat kijklustigen die de voorbije week samen wilden herbeleven. De sfeer zat er natuurlijk goed in en bij elke ster die werd behaald weerklonk spontaan applaus. Met dit initiatief zorgden de Camerados voor een mooie afsluiter van de voorbije week.

 • Fata Morgana in Sint-Laureins: de vijf sterren zijn binnen !

  Ballon
  Het is gelukt: de vijf opdrachten die Antony Arandia aan Sint-Laureins gaf zijn door de bevolking van Sint-Laureins tot een goed einde gebracht. Hiermee wordt Sint-Laureins een vijfsterren gemeente in de gallerij van Fata Morgana.

  Deze prestatie was niet mogelijk zonder de inzet van de mensen uit Sint-Laureins. Hun werkkracht, enthousiasme en samenwerking waren fantastisch. Een dikke proficiat dus voor iedereen die meewerkte om voor Sint-Laureins de vijf sterren binnen te halen.

  Een fotoreportage volgt later.

 • Fata Morgana in sint-Laureins: slotshow aan de Boerekreek

  decorationGisteren nog met een vraagteken, vandaag zonder. De show van Fata Morgana nu zaterdag zal niet doorgaan in Sint-Laureins zelf, maar wel in Bentille aan de Boerekreek. De opnames starten om 13 uur. Allen daarheen dus want één van de opdrachten voor Sint-Laureins is om met 5.000 mensen daar een gorgellied ten gehore te brengen.

 • Fata Morgana in Sint-Laureins: de sleutelfiguren

  9Steph en Geena trokken erop uit om vijf moedige mensen te zoeken die Sint Laureins in de geschiedenisboeken wilden helpen. Of toch minstens in de tv-gidsen.

  decorationFrederik is een kerel die jonger is dan zijn beroep zou doen vermoeden: hij is inspecteur van de politie, maar slechts 21 jaar oud. Geen wonder dat hij zowel zijn collega’s als zijn vrienden van de KSA zal aanspreken voor zijn opdracht: hij moet een scheepswrak mét een schatkist te voorschijn toveren.

  decorationLucie en Evert zijn een dynamisch moeder-en-zoon duo, die een taverne uitbaten maar deze voor de gelegenheid gewoon een weekje sluiten, als dat geen motivatie is. Zij mogen het skelet van Moby Dick in elkaar steken dat aan die beruchte potvis had kunnen toebehoren.

  decorationEddy staat met zijn beide voeten in het gemeenschapsleven. Hij is consulent van de landelijke gilden en bijgevolg een echte doordrijver met een passie voor de streek waarin hij woont. Dat mag hij deze week bewijzen door 5.000 mensen een gorgellied te laten gorgelen.

  decorationNathalie stond Steph en Geena deze ochtend al op te wachten. Deze juf van de eerste en tweede klas lagere school heeft alvast de hulp gerekruteerd van haar collega Charlotte om een koraalrif te maken zoals Sint Laureins er nog nooit een heeft gezien.

  decorationOok de 1.000 emmers water die te voet van de zee naar de gemeente moeten worden gebracht, zijn de verantwoordelijkheid van een Frederick. Deze Frederick is een gedreven arbeider die zijn marketingtalenten en vlotte babbel in de strijd zal gooien.

   

  Bron: Dagboek Fata Morgana

   

 • Fata Morgana in Sint-Laureins: slotshow aan de Boerekreek ?

  decorationVolgens de laatste berichten zal het slotevenement van Fata Morgana niet in Sint-Laureins zelf doorgaan maar wel in Bentille. De locatie zou het provinciaal domein aan de Boerekreek worden. Morgen wordt de knoop doorgehakt. De opnames voor het slotevenement van Fata Morgana gaan door op zaterdag 19 juli vanaf 13 uur.

   

 • Fata Morgana komt naar Sint-Laureins

  Uitdager
  Fata Morgana komt naar Sint-Laureins. Antony Arandia daagt Sint-Laureins uit om het land van Atlantis te doen herleven en geeft de 5 volgende opdrachten:

  • Maak een zelfontworpen scheepswrak van minstens 20 meter met een schat erin.
  • Bouw een koraalrif van 400 m2 waartussen minstens 3000 kleurrijke visjes zwemmen.
  • Maak een levensgroot skelet van Moby Dick.
  • Breng een gorgellied, met minstens 5000 mensen tegelijk.
  • Haal te voet 1000 emmers water uit de zee naar Sint-Laureins.

  Het zal een hectische en spannende week worden in Sint-Laureins om de vijf sterren binnen te halen!