• De zwijgende voorstanders van de verbreding

  8
  Het laatste weekend van de zomervakantie was eentje met veel zon. Ideaal voor een ochtendelijke fietstocht tussen de schitterende bomenrijen langs het Schipdonkkanaal. Deze fietsroute is zonder twijfel één van de mooiste plekjes in het Meetjesland. Jammer genoeg staat het voortbestaan op de helling. Dit is te wijten aan het feit dat 
  zo weinig Meetjeslandse politici zich (durven) verzetten tegen een mogelijke verbreding, en dus vernieling van deze natuurpracht.

  Een duidelijk neen vanuit het Meetjesland is nochtans de logica zelf. Niemand van de voorstanders kan uitleggen wat de voordelen van een verbreding zijn voor het Meetjesland. En ook de economische meerwaarde kan niet worden aangetoond. De argumentatie van de voorstanders komt tot op vandaag niet verder dan zeggen dat de tegenstanders 'emotioneel' reageren... 

  Maar achter de schermen zitten bepaalde Meetjeslandse politici op provinciaal en parlementair niveau niet stil. Zij helpen actief mee zoeken naar een weg om het dossier erdoor te duwen. Het wordt tijd dat deze zwijgende voorstanders eens voor hun mening uitkomen. Dan weten we tenminste wie in het Meetjesland de belangen dient van onze regio en wie niet. Mijn mening is zeer duidelijk: geen verbreding!

 • Gezocht: een actief gemeentebestuur

  Vacature
  De werken aan de Leemweg zijn al ruim twee weken gedaan maar dit is niet te merken aan de signalisatie ter hoogte van de Expresweg. Nog altijd staat daar een overplakt bord dat Sint-Laureins aanduidt als onbereikbaar. Dat dit bord er na meer dan twee weken nog altijd zo staat zegt eigenijk alles over hoe het gemeentebestuur met onze gemeente bezig is. De burgemeester en de schepenen passeren daar met de regelmaat van de klok maar niemand van het college die iets onderneemt. Dringend gezocht dus: een actief gemeentebestuur.

 • 10.000 bezoekers

  In januari startte ik met deze blog en vandaag hebben al 10.000 bezoekers deze blog een bezoekje gebracht. Bedankt aan iedereen die dagelijks, wekelijks of af en toe hier een kijkje komt nemen!

 • CD&V schepen Eeklo over CD&V bestuur Sint-Laureins (3)

  Het is al enige tijd bekend: CD&V schepen Dirk Van De Velde uit Eeklo heeft geen hoge pet op van zijn Sentse CD&V collega's. Dit laat hij regelmatig blijken op zijn blog. Nu gaat het over het TV1-programma '1000 zonnen' dat dit weekend op bezoek is in Eeklo en Sint-Laureins. Terwijl het gemeentebestuur van Sint-Laureins fier verkondigt dat ze het programma '1000 zonnen' naar Sint-Laureins halen zet Dirk Van de Velde de puntjes op de i wat betreft de echte inspanningen van beide gemeenten. Hieronder kan u lezen wat hij daarover schrijft.

  "Misschien wel een primeur : Sint-Laureins ondersteunt voor 1000 (!) euro de organisatie Duizend Zonnen..., die in augustus start en aankomt in Eeklo. Eeklo zelf hoest ruim 9000 euro op."

 • Daling van aantal verkeersongevallen in politiezone

  Het totaal aantal verkeersongevallen in onze politiezone daalde in 2007. Dit is een opvallend resultaat want de nationale trend is licht stijgend. In onze politiezone waren er 503 verkeersongevallen in 2007, in vergelijking met 510 in 2006. Het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel daalde gevoelig, van 208 in 2006 naar 184 in 2007. Het aantal licht gewonden daalde van 249 in 2006 naar 209 in 2007. De inspanningen van het politiekorps in onze zone om de verkeersveilgheid te verbeteren leveren dus goede resultaten op. Hopelijk wordt deze positieve trend de volgende jaren verder gezet.

 • Sint-Laureins blijft onbereikbaar

  Niettegenstaande de werken aan de N455 al één week gedaan zijn blijkt Sint-Laureins nog altijd onbereikbaar volgens sommige verkeersborden. Of met andere woorden: een week na het definitieve einde van de werken zijn de verkeersborden nog steeds niet in orde. Zelfs wanneer de werken achter de rug zijn klopt de bewegwijzering dus niet. Dat niemand dit opmerkt is ongebrijpelijk. Hopelijk wordt deze foutieve signalisatie snel aangepast...

  Foto verkeersbord ter hoogte van verbrandingsoven (11/08/2008)

  STL1

  Foto verkeersbord aan Expresweg en N455 (11/08/2008)

  STL2

 • Wegsignalisatie blijft verbazen

  De N455 (Leemweg) is sinds vandaag definitief terug open. De voorbije twee dagen werd de toplaag gegoten en werd de N455 terug afgesloten zodat de fameuze omleiding weer van toepassing was. En ja hoor de signalisatie was weer gewijzigd. Hieronder een afbeelding van het oranje bord aan de N455 ter hoogte van de Expresweg voor en na het bouwverlof. Begrijpen wie kan, maar het stond er wel. Gelukkig zijn de werken voorbij, maar ze zullen bij zeer veel mensen (terecht) een bitter gevoel nalaten.

  Signalisatie tijdens werken voor het bouwverlof

  Omleiding 3

  Signalisatie tijdens werken na het bouwverlof

  Bord N455

 • Uitnodiging: Samen barbeque op 6 september

  Naar goede traditie is er ook dit jaar opnieuw Samen barbeque. Dit alles gaat door op zaterdag 6 september om 19 uur in de Parochiezaal te Sint-Laureins. Kaarten kosten 15 € en daarvoor krijgt u een aperitief, vier stukken vlees met lekkere groentjes en aangepaste sauzen. Kaarten kan u bestellen bij de mandatarissen en bestuursleden van Samen. U kan dit ook telefonisch doen bij Caroline Meire op het nummer 0474/46.42.99 of door mij een mail te sturen.