• Tom en Mathias op campagne in Maldegem

  Markt
  Tom voerde vandaag met Mathias De Clercq campagne op de markt in Maldegem. Tom en Mathias werden omringd door een heus campagneteam: Peter Van Hecke uit Maldegem en Jenny Soberon, Lieve Van Hijfte, Caroline Meire en Marleen Trenson uit Sint-Laureins. Opvallende blikvanger was het gemeentehuis van Maldegem dat in de blauwe steigers staat. Een goed voorteken voor 13 juni?

  1 bis2 bis3 bis
  4 bis5 bis

 • Proficiat Tom

  Tom Dice heeft een prachtprestatie neergezet in Oslo. Met zijn zesde plaats behaalde hij een fantastisch resultaat voor ons land. Het Meetjesland heeft er een nieuwe ambassadeur bij en wat voor één. Proficiat voor Tom! Duitsland werd met Lena de overduidelijke en afgescheiden winnaar.

 • Tom wenst Tom veel succes!

  Vanavond verdedigt Tom Dice uit Eeklo de Belgische kleuren op het Eurovisiesongfestival. Hij heeft een nummer dat eruit springt en dus zeker kans maakt om veel punten te verzamelen. En wie weet herhaalt de geschiedenis zich wel. Want was het ook niet in Noorwegen dat Sandra Kim het songfestival won? Het zou wat zijn... Tom duimt alvast voor een mooi resultaat voor Tom!

   

 • Tom en Franki naar Ronde van België

  Kopie van RVB
  Woensdag passeerde er een rit van de Ronde van België door Sint-Laureins met start en aankomst in Eeklo. Maar de weergoden waren de ronde van België die dag wel zeer ongunstig gezind. Het regende de ganse dag pijpestelen en dat was bijzonder jammer. Gelukkig verliep de ploegvoorstelling op het Herbakkersplein de avond ervoor wel onder een blauwe hemel. Tom was er met Franki Van de Moere, zijn collega gemeenteraadslid uit Watervliet. Ze liepen er o.a. Hilde Bruggeman tegen het lijf. Hilde is eerste opvolger op de Kamerlijst van Open VLD en gedeputeerde van Sport.

 • Tom deed de stemtest

  StemtestBij elke verkiezing is het een traditie: de Stemtest. Deze test vertelt met welke partij je het meeste overeenkomsten deelt qua standpunten. Voor de aardigheid heb ik deze stemtest ook eens meegedaan. Het meeste punten van overeenkomst heb ik met ... Open VLD. Over 26 standpunten heb ik dezelfde mening, over 4 niet.

  Wil je deze test ook eens doen? Surf naar:  http://www.standaard.be/extra/verkiezingen/stemtest/index.aspx

 • Programma zelfstandigen: Tom aan de slag met Rik Daems

  TL en Rik Daems blog
  Verkiezingen draaien uiteraard om veel meer dan campagne voeren. Het gaat in de eerste plaats over wat wij voor u kunnen doen en veranderen. Vandaag legde volksvertegenwoordiger Rik Daems in Gent met enkele specialisten de laatste hand aan de programmapunten van Open VLD voor de zelfstandigen. Omdat ik beroepsmatig dagelijks te maken heb met de sociale zekerheid van de zelfstandigen was ik ook uitgenodigd voor dit overleg. Open VLD zal met enkele attractieve voorstellen voor zelfstandigen naar de kiezer trekken die financieel realistisch zijn. Dat is niet onbelangrijk in tijden van crisis.
  Daarna trok Rik Daems snel naar de volgende afspraak met zijn 'expeditie middenstand' bolide. Rik Daems staat trouwens op plaats 3 van de Senaatslijst.

  TL en RD wagen

 • Bordencampagne

  Vandaag in Sint-Laureins en buurgemeenten borden geplaatst. Dankzij de goede hulp van Eddy, Tony, Wouter, Jan en Thomas liep dat allemaal uitstekend. Mijn oprechte dank gaat dan ook uit naar hen!

  Bord met Mathias De Clercq in Maldegem met bordenzetter Thomas

  1 bis

  Bord in Eeklo met bordenzetters Eddy, Tony en Wouter

  2 bis

  Bordenzetter Tom bij zijn eigen bord in Balgerhoeke

  3 bis

  En Eddy maar boren

  Eddy boort

  En Tom ook

  Tom boort bis

  Tony en Wouter zorgen dat alles goed vast zit

  Tony en Wouter

   En Jan zorgt voor de final touch

  Jan bis

  Bord met Carina Van Cauter in Sint-Margriete

  5 bis

 • Punten Samen gemeenteraad

  Samen logo

  1. Voorstel tot het plaatsen van meer vuilnisbakken om het sluikstorten tegen te gaan

  2. Openbare toiletten in gemeentelijke gebouwen

  3. Speelplein Waterland-Oudeman

  4. Campagne tegen oeverbranden

  5. Hoogkasteel/Molenstraat: terugplaatsen spiegel

 • Agenda gemeenteraad 27/05/2010 om 19.30 uur

  GR

  1.     Dienstjaarrekening 2009 van de kerkfabriek van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt. - Advies;

  2.     Wegen- en rioleringswerken Munte. - Goedkeuring ontwerp;

  3.     Fiscaliteit. - Belasting op de melding van handelingen, ter vervanging van een stedenbouwkundige vergunning;

  4.     Ondertekening motie "De tijd dringt";

  5.     Opdrachthoudende vereniging I.V.M. - Algemene Vergadering van 09.06.2010:

  A)  Aanwijzen gemeentelijke vertegenwoordiger en plaatsvervanger;

  B)  Aktename agenda en bepalen van het stemgedrag van de gemeentelijke vertegenwoordiger;

  6.     Opdrachthoudende vereniging Imewo. - Algemene Vergadering van 21.06.2010:

  A)  Aanwijzen gemeentelijke vertegenwoordiger en plaatsvervanger;

  B)  Aktename agenda en bepalen van het stemgedrag van de gemeentelijke vertegenwoordiger;

  7.     Dienstverlenende vereniging Veneco². - Algemene Vergadering van 22.06.2010:

  A)  Aanwijzen gemeentelijke vertegenwoordiger en plaatsvervanger;

  B)  Aktename agenda en bepalen van het stemgedrag van de gemeentelijke vertegenwoordiger.

  Punten Samen volgen later

 • Buffalo's winnen de beker, Tom was erbij!

  TL finale

   Gelukkig waren er vandaag geen verkiezingen want Tom was zijn stem kwijt. De reden van het stemverlies was de bekerfinale. Na 26 jaar wachten was het eindelijk zover: de Buffalo's winnen voor de derde keer de beker van België! Tom was één van de 22.000 blauw-wit supporters die de De Buffalo's in Brussel naar de overwinning schreeuwden. Hieronder enkele sfeerbeelden van een historische dag in de geschiedenis van AA Gent.

  Tom samen met Mathias De Clercq naar de bekerfinale

  TL en Mathias klein

  Opperbuffalo Carl De Decker leidde alles in goede banen

  TL en Carl klein

  Buffalo Lieven en Emielio waren er volledig klaar voor

  TL met Lieven en Emilio klein

  Buffalo Jan was ook van de partij

  TL en Jan klein

  C'est Buffalo!!!

   

 • Buffalo Tom

  TL BuffaloVandaag is een zeer belangrijke dag voor alle Buffalosupporters: de bekerfinale in Brussel. Slagen de Buffalo's er eindelijk in om na 26 jaar een prijs te winnen? Twee jaar geleden lukte het net niet tegen Anderlecht, nu is Cerlce Brugge de tegenstander, een bekerploeg bij uitstek. Een fotoreportage volgt op deze blog, come on Buffalo's!!!Balk blanco

 • De drukker kan aan de slag

  Het zijn hectische dagen geweest. Op één week tijd moest alles geregeld zijn voor mijn campagne. De layouts voor de kaartjes en affiches zijn nu klaar. Gisteren een eerste vergadering gehad met enkele mensen van het Sentse campagneteam. Door het verlengde weekend kon niet iedereen erbij zijn, zij die er wel bij waren kregen in primeur mijn campagnefoto, affiche en kaartjes te zien (zie foto). De reacties waren zeer positief en iedereen is bereid een handje toe te steken. Alles kan naar de drukker nu. Hoe het er allemaal uitziet zie je binnenkort op deze blog.

  Team TL

 • Nacht van de kandidaat

  Campagne CD rom
  Gisterenavond was er in Brussel de 'Nacht van de kandidaat'. Daar presenteerde Open VLD voorzitter Alexander De Croo, in primeur, de campagne aan de 198 kandidaten. Veel bekende gezichten daar, zowel bij de kandidaten als bij de mensen achter de schermen. En vooral: een goede sfeer en veel enthousiasme. Open VLD is bevrijd, zoveel is duidelijk. Geen BV's deze keer op de lijsten bij Open VLD, maar wel 'konijnen uit eigen kweek' zoals Gwendolyn Rutten (lijstrekker Kamer Leuven) het zo mooi verwoordde. Dat ikzelf één van die lokale mandatarissen ben is toch wel een hele eer. Toch was het even wennen om daar nu als kandidaat te staan en niet als campagnemedewerker. Het is zoveel jaren net andersom geweest. En dan was het zover.

  ADC nacht kandidaatAlexander De Croo presenteerde de campagne. We kregen er de layout van de affiches en advertenties te zien en kregen tips en richtlijnen. Na zijn uiteenzetting viel Alexander een lang en warm applaus te beurt. 

  De volgende stap is nu mijn foto grafisch invoegen in het campagnemodel. En dan mag de drukker in actie komen. Hou deze blog in de gaten, want als dit klaar is verschijnt het hier in primeur!

 • Tom in de krant

  Tom Lacres (Open Vld) voor het eerst op nationale lijst

  Tom acres uit Sint-Laureins probeert het voor het eerst tijdens nationale verkiezingen. De frontman van de Sentse oppositiepartij Samen krijgt plaats 11 op de Oost-Vlaamse lijst van Open Vld. "De vraag van Mathias De Clercq kwam ook voor mij als een verrassing", zegt hij. "De keuze is blijkbaar op mij was gevallen omdat Open Vld resoluut kiest voor een vernieuwde lijst met jonge kandidaten die lokaal heel actief zijn. Onze partij maakte de voorbije jaren niet altijd een even goede beurt. Daar was ik vaak ongelukkig over. Met het aantreden van Alexander De Croo als nieuwe voorzitter is er veel ten goede veranderd. Deze verandering moet nu ook een gezicht krijgen op de lijsten."

  Tom Lacres kandidaat Open VLD

  Gemeenteraadslid en fractieleider bij oppositiepartij Samen Tom Lacres in Sint-Laureins komt op voor OpenVLD. Hij krijgt de elfde plaats. Lacres werd, naar eigen zeggen, gevraagd door lijsttrekker Mathias Declercq. 'Ik heb niet lang geaarzeld om op de vraag in te gaan. De vraag is heel belangrijk voor Sint-Laureins. Een kleine gemeente heeft niet vaak de kans een kandidaat af te vaardigen. Het kan meehelpen om de politieke kracht van Sint-Laureins te vergroten.'

   Balk blanco

 • Tom Lacres neemt deel aan parlementsverkiezingen

  TL kandidaatGisteren belde Mathias De Clercq (lijsttrekker Kamer) met de vraag of ik kandidaat wilde zijn voor Open VLD voor de verkiezingen van 13 juni. De vraag kwam als een verrassing. Mathias motiveerde dat de keuze op mij was gevallen omdat Open VLD resoluut kiest voor een vernieuwde lijst met jonge kandidaten die lokaal zeer actief zijn. Omdat de verkiezingen met rasse schreden naderen was er weinig tijd om na te denken. Na een kort maar efficiënt beraad met enkele mensen (met dank voor het duidelijke JA advies) heb ik beslist dit te doen.

  Mijn motivering is eenvoudig. Open VLD heeft de voorbije jaren niet altijd een even goede beurt gemaakt. Daar was ik, samen met veel lokale militanten, vaak ongelukkig over. Met het aantreden van Alexander De Croo als nieuwe voorzitter is er echter veel veranderd ten goede in Open VLD. Deze verandering moet nu ook een gezicht krijgen op de lijsten. Langs de zijlijn blijven staan is dan geen optie meer. Daarom zet ik nu mee mijn schouders onder de Kamerlijst van Open VLD in Oost-Vlaanderen. Ik zal dit doen op plaats 11.

  Ook voor Sint-Laureins vind ik het belangrijk. Een kleine gemeente krijgt vaak niet de kans om een kandidaat op de lijst te hebben voor de nationale verkiezingen, en nu dus wel. Het kan meehelpen om de politieke kracht van Sint-Laureins te vergroten.

  P.S. Volg mijn campagne de volgende weken op de voet op deze blog.

  Balk blanco

 • Containerpark: met Samen was het anders geweest

  Containerpark
  Tijdens de voorbije gemeenteraad wou Samen meer uitleg over de plannen van het gemeentebestuur om de inwoners van Kaprijke en een deel van Bassevelde toe te laten op het containerpark in Bentille. Samen vindt dat niet realistisch. De ligging van het containerpark in de dorpskern van Bentille leent er zich niet toe om 14.000 mensen hun afval naar daar te laten brengen. Ook stelt Samen zich vragen over de capaciteit van het containerpark, de verkeersafwikkeling en de financiering. De schepen van openbare werken antwoordde dat Luc De Meyere, raadslid van Samen, in 2003 zelf voorstelde om een gezamenlijk containerpark aan te leggen met Kaprijke. De meerderheid begreep dus niet dat we er nu tegen zijn.

  Het klopt dat wij vanuit de oppositie in 2003 (!!!) voorstelden om een gezamenlijk containerpark aan te leggen met Kaprijke. Maar wij stelden voor om dit te doen buiten de dorpskern van Bentille én dat alles werd betaald door Sint-Laureins én Kaprijke. Jammer genoeg waren beide gemeentebesturen toen niet bereid dit te doen. Vandaag liggen de kaarten anders. Het containerpark ligt in de dorpskern van Bentille én Sint-Laureins heeft alle investeringen alleen gedragen! Nu terugkomen op ons voorstel uit 2003 zijn vijgen na Pasen. In 2003 was er de unieke kans om een gezamenlijk containerpark aan te leggen en deze kans is verkeken. Een ding is duidelijk: met Samen was het anders geweest.

 • Blijft het Plattelandscentrum in Sint-Laureins?

  Logo plattelandscentrum
  Vorig jaar verklaarde de burgemeester van Eeklo dat het Plattelandscentrum op termijn verhuist naar de Huysmanshoeve. Het centrum is nu gehuisvest in de oude Melkerij te Sint-Laureins. Vorige week werd de Huysmanshoeve gelanceerd als het "portaal van het Meetjesland". De vraag is of het Plattelandscentrum in Sint-Laureins blijft of niet. Volgens het gemeentebestuur is dat zo. Sint-Laureins i
  s als plattelandsgemeente de beste locatie voor dit centrum. Ook vanuit de provincie zijn er geen plannen voor een verhuis. Maar Samen is er niet gerust in. Wij vrezen dat een verhuis mogelijk blijft en stapsgewijs zal verlopen. Zo investeert Eeklo de volgende drie jaar € 750.000 in de Huysmanshoeve. Dat is veel geld en het betekent dat Eeklo grote ambities heeft met de Huysmanshoeve. Bovendien heeft de burgemeester van Eeklo zijn verklaring van een verhuis naar Eeklo nooit ingetrokken. Sint-Laureins blijft dus best waakzaam in dit dossier.