• Nog geen witte rook voor Goalgetters en KMO-zone

  Goalgetters 1KMO-zone

  In februari vroeg Samen tijdens de gemeenteraad wanneer de werken zullen aanvangen voor de aanleg van de nieuwe terreinen van de Goalgetters en de KMO-zone in de Goochelaarstraat. Toen bleek dat de gemeente nog geen eigenaar was van de gronden waar de KMO-zone en de terreinen van de Goalgetters zullen komen. Tijdens de gemeenteraad van juni polste Samenraadslid Steven Haverbeke opnieuw naar de stand van zaken. Uit het antwoord van de schepen van ruimtelijke ordening bleek dat er nog geen witte rook is voor de aanvang van de werken. Het probleem is nog altijd hetzelfde: de gronden zijn nog steeds niet in het bezit van de gemeente. De schepen voorziet dat de  de aankoop van de gronden rond zal zijn binnen 2 tot 3 maanden.

 • Forse vertraging aanleg nieuw voetbalplein VK Watervliet

  VK Watervliet

  In januari keurde de gemeenteraad unaniem de bouw van een nieuwe kantine voor VK Watervliet goed. Samen vreesde toen al voor een rampscenario wat de uitvoering van de werken betreft. Samenraadslid Carlos Bonamie wees er de meerderheid op dat de voetbalcompetitie stopt op 24/04/2010 en opnieuw start op 28/08/2010. Hij betwijfelde of alle werken (het draaien van het terrein, het zaaien van het gras, de afbraak en nieuwbouw van de kantine en  aanleg nutsleidingen) binnen deze korte termijn zouden kunnen uitgevoerd worden. De schepen van sport antwoordde dat alle procedures zouden afgerond zijn tegen eind april 2010. Als alles vlot verloopt zouden de werken klaar zijn tegen eind augustus of begin september.

  Nu blijkt echter dat deze timing onhaalbaar is. De bouwvergunning is er nog niet en de aanbesteding van de werken kan pas starten in augustus. VK Watervliet zal maanden op een ander terrein moeten spelen. Samen vindt dat het gemeentebestuur serieus in de fout is gegaan door geen goede tijdsplanning uit te werken. Samen vreest dat VK Watervliet de rekening zal betalen. De voetbalclub zal extra kosten hebben (huren ander terrein) en inkomsten verliezen (entreegelden en inkomsten kantine). Samen pleit er nog eens voor om een goede en realistische planning te maken voor werken en deze dossiers tijdig op de gemeenteraad te agenderen. 

 • Punten Samen gemeenteraad

  Samen logo

  1. Bouw kantine en heraanleg terrein VK Watervliet

  2. Volmachten verkiezingen: waarom vragen gemeentediensten wie de volmacht krijgt?

  3. Subsidie Natuurpunt

  4. Tijdstip aanvang werken voetbalterreinen/kantine Goalgetters en KMO-zone

  Meer info volgt later.

 • Agenda gemeenteraad 24/06/2010 om 19.30 uur

  GR

  1.     Dienstjaarrekening 2009 van de kerkfabrieken van:

  A)  Sint-Jan-Baptist van Sint-Jan-in-Eremo

  B)  Sint-Laurentius van Sint-Laureins

  C)  Heilige Margaretha van Sint-Margriete

  D)  Sint-Niklaas van Waterland-Oudeman

  E)   Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart van Watervliet

  Advies;

  2.     Gemeentelijk Basisonderwijs. - Vaststellen vakanties en vrije dagen voor het schooljaar 2010-2011;

  3.     Heraanplanten bomen op het Stee.- Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningwijze;

  4.     Reglement opname gebouwen en woningen in leegstandsregister;

  5.     Fiscaliteit: Belasting op leegstand van gebouwen en woningen;

  6.     Ontwerp Gemeentelijk Mobiliteitsplan. - Voorlopige vaststelling;

  7.     Verslag over het beheer van de gemeente - dienstjaar 2009;

  8.     Vaststellen van de begrotingsrekening, de balans en de resultatenrekening 2009. 

  Punten Samen volgen later.

 • Tom dankt zijn 4.866 kiezers

  Kopie van Webkaart

  Tom behaalde gisteren 4.866 voorkeurstemmen. Tom is met dit resultaat tevreden. Het was voor Tom de allereerste campagne buiten zijn gemeente en jammer genoeg sleurde de NVA tsunami ook Open VLD mee naar beneden. Toch zette Tom een goed resultaat neer en dit met een amper een maand campagne en vanuit één van de kleinste gemeenten in Oost-Vlaanderen. Tom dankt al zijn kiezers voor hun stem en vertrouwen!

 • Tom op slotmeeting Open VLD

  TL groot scherm

  Gisterenavond was er de slotmeeting van Open VLD in Gent. De zaal zat nokvol. De twee hoogtepunten van de avond waren de toespraak van Open VLD voorzitter Alexander De Croo én het bezoek van Mark Rutte uit Nederland. Mark Rutte is voorzitter van de Nederlandse liberalen. Zijn partij werd woensdag de grootste partij van Nederland. Hij zal de eerste liberale premier worden in Nederland sinds de eerste wereldoorlog. Mark Rutte won de verkiezingen niet met grote beloftes maar met de duidelijke boodschap dat besparingen nodig zullen zijn om de crisis aan te pakken. 

  Speech ADC

  Voorzitter Alexander De Croo begint aan zijn toespraak, achter hem alle kandidaten van Open VLD (Tom staat achter Herman De Croo)

   Tom bij Mark Rutten

  Tom bij Mark Rutte, voorzitter van de Nederlandse liberalen en toekomstig premier van Nederland

  Meeting VLD

  Na de meeting was het tijd voor een geslaagde receptie voor alle kandidaten en militanten.

 • Op campagne in Lochristi

  Vandaag trok Tom naar de markt in Lochristi. Daar voerde hij campagne met Yves Deswaene (burgemeester Lochristi en 2° opvolger Kamer), Mathias De Clercq (lijsttrekker Kamer), Sofie D'Hondt (8° plaats Kamer) en Hilde Bruggeman (1°opvolger Kamer). Aan de reacties te horen krijg ik toch het gevoel dat we beter kunnen doen dan de 12% tot 13% die de peilingen ons geven.

  L1L2L3L4

  Op deze foto herkent u (vlnr): Yves Deswaene, Sofie D'Hondt, Mathias De Clercq, Tom Lacres en Hilde Bruggeman.

   

   

 • Tom naar lentefeest Yves Deswaene

  Tom en Yves

  Gisterenavond was er het lentefeest van Yves Deswaene, burgemeester van Lochristi. Er waren zo'n 300 aanwezigen. Hiermee mag Yves Deswaene met recht en rede zeggen dat hij één van de succesvolste Open VLD activiteiten heeft in ons arrondissement. Dit is het resultaat van een jarenlange doorgedreven inzet van Yves en zijn team. Persoonlijk ga ik graag naar Lochristi want het is steeds een weerzien van veel mensen die samen met mij actief waren in Jong VLD. Gisteren was het bovendien extra interessant om met alle aanwezigen even kennis te maken want 13 juni nadert met rasse schreden en elke stem is welkom. Langs deze weg dank ik Yves voor zijn mooie woorden aan mijn adres tijdens zijn toespraak. Als u op 13 juni voor mij een bolletje rood maakt, doe het dan zeker ook voor Yves, want hij verdient het. U mag tenslotte voor meerdere kandidaten stemmen binnen dezelfde lijst. Yves Deswaene staat tweede opvolger op de Kamerlijst van Open VLD.

 • Tom met Herman De Croo naar Eeklo jaarmarkt

  Vandaag was de zon eindelijk eens van de partij tijdens deze campagne en kleurde de hemel mooi blauw. Ideaal dus voor een bezoek aan Eeklo jaarmarkt met het minister van staat Herman De Croo. Dankzij het goede weer was het op de koppen lopen in Eeklo. Het werd een leuke én leerrijke voormiddag met opvallend veel positieve reacties. 

  Kopie van 1Kopie van 2Kopie van 3Kopie van 6Kopie van 7Kopie van 9Kopie van 10Kopie van 11Kopie van 12Kopie van 13