• Kerkfabriek minder in Sint-Laureins

  Sint-Eligiuskerk.jpg
  De procedure is gestart om een wijziging te krijgen van het grondgebied van de parochies Gravenjansdijk en Bentille. Als de wijziging er komt dan moet 
  Sint-Laureins financieel niet meer bijdragen in de tekorten van de kerkfabriek O.L.Vrouw Onbevlekt van de parochie Gravenjansdijk. Assenede moet dan omgekeerd niet meer bijdragen in de tekorten van de kerkfabriek Sint-Jan-Baptist van de parochie Bentille.

 • Samen vraagt ruimere openingsuren toeristisch infokantoor

  Infokantoor.JPG
  Samen heeft actie gevoerd aan het toeristisch infokantoor van Sint-Laureins. Met onze actie ijveren wij ervoor dat het infokantoor in het hoogseizoen op vrijdagnamiddag en zaterdag open is. Dat is nu niet zo. De toeristen staan op die dagen voor een gesloten deur. Dat kan niet vinden wij want net dan komen hier de weekendtoeristen. Samen wil ook de periode van het hoogseizoen verruimen. Nu loopt dit van 15 juni tot 15 september, en dat is te kort. De paasvakantie en het ganse voorjaar vallen zo buiten het hoogseizoen. Nochtans passeren dan ook heel wat toeristen in onze gemeente. Als we van het toerisme een echte troef willen maken dan moet het toeristisch infokantoor meer open zijn. Samen zal haar voorstel indienen voor de gemeenteraad van september.

  Op de foto herkent u volgende Samenmandatarissen (vlnr): Steven Haverbeke, Luc De Meyere, Lieve Van Hijfte, Claudine Bonamie, Tom Lacres, Carlos Bonamie en Eddy Roets.

 • Schuld Sint-Laureins stijgt fors

  Schuld STL.gifDe schuld van Sint-Laureins is in 2009 fors gestegen en bedraagt nu € 2.892.714. De stijging komt er door de leningen voor de Meet en de rioleringswerken in Bentille. Het probleem is dat alle grote wegen en rioleringswerken nog moeten gebeuren: Bentille (deel B), Sint-Laureins, Sint-Margriete... Als we deze facturen erbij tellen dan moet het gemeentebestuur nog miljoenen euro's lenen, en we zitten nu al op het hoogste niveau in 10 jaar. De meerderheid heeft grote wegenwerken altijd voor zich uitgeschoven. Zo zagen de gemeenfinanciën er beter uit dan ze werkelijk zijn. Maar daar komt nu een einde aan. Uitstel is geen afstel en de werken moeten gebeuren. De factuur is alleen maar duurder geworden. En die factuur zullen we allemaal moeten betalen.

 • Onkruid heerst aan het Hoogkasteel

  Hoogkasteel 2.JPGHet Hoogkasteel (Watervliet) is in 2008 heraangelegd, maar daar is niet veel meer van te zien. Het ligt er vandaag troosteloos en vuil bij. Al weken staat het gras er veel te hoog en het onkruid tiert er welig. Ook staat een jonge aangeplante boom er scheef en kapot bij. De buurtbewoners vinden dit terecht geen zicht. Het is ook geen toerische reclame voor onze gemeente. Samen wil actie van het gemeentebestuur. Het Hoogkasteel moet proper zijn en geen mislukte botanische tuin zoals nu het geval is.
  Op de foto hierboven herkent u Caroline Meire en Tom Lacres.

   

  Hoogkasteel 1.JPGHoogkasteel 3.JPG Hoogkasteel 4.JPG

  Hoogkasteel 5.JPG
 • Ook deze zomer geen speelplein voor kinderen den Oudeman

  Speeltuigje Oudeman.JPGDe gemeenteraad van februari keurde het besluit goed om enkele nieuwe speeltuigen in Waterland-Oudeman te plaatsen in de tuin van de voormalige pastorie. Samen drukte toen de wens uit dat deze speeltuigen er zouden zijn tegen de zomervakantie. Dan konden de kinderen van den Oudeman daar de ganse zomervakantie spelen. Jammer genoeg is dit niet gelukt. Het gemeentebestuur organiseert tijdens de zomervakantie pas een enquête bij de kinderen van Waterland-Oudeman om hun keuze van toestel kenbaar te maken. Samen vindt dit rijkelijk laat. De rondvraag bij de kinderen van den Oudeman kon perfect gebeuren in maart. Dan stonden de toestellen er nu wel. De kinderen van den Oudeman zullen het dus ook deze zomer moeten doen zonder speelplein.

 • Nog dit jaar uitvoegstrook op expresweg

  Uitvoegstrook

  Tijdens de gemeenteraad van april stelde Samenraadslid Luc De Meyere voor om een uitvoegstrook aan te leggen op de Expresweg ter hoogte van Sint-Laureins. Het ontbreken van zo'n strook zorgt voor gevaarlijke situaties met wagens die afslaan richting Sint-Laureins. Zij gebruiken ofwel de pechstrook ofwel staan ze stil op het eerste rijvak. Het Samenvoorstel werd unaniem door de gemeenteraad goedgekeurd. De Administratie Wegen en Verkeer laat nu weten dat er nog dit jaar een uitvoegstrook komt. Samen is tevreden dat dankzij haar voorstel er een oplossing komt voor de verkeersonveilige situatie aan de Expresweg.

 • Heffing tegen sluikstorten werkt niet

  Zwerfvuil

  In 2008 voerde de gemeente een heffing in om het sluikstorten aan te pakken. Samen was toen ook voorstander van deze heffing. Maar na twee jaar blijkt de heffing een maat voor niets te zijn. De heffing werd slechts twee keer toegepast en dan nog zonder resultaat. In het ene geval werd de heffing geseponeerd en in het andere geval werd er nog niets betaald.