• Uitnodiging BBQ Samen

  Zaterdag 3 september vanaf 19 uur in de parochiezaal te Sint-Laureins

  Sprankelend aperitief, overheerlijke barbeque en dessertbuffet

  Prijs: € 16 (volwassenen) en € 8 (kinderen)

  Kaarten te verkrijgen bij alle bestuursleden van Samen of telefonisch op het nummer 0474/46.42.99

  Iedereen is van harte welkom!

 • Plattelandsfonds: het blijft maar duren

  Plattelandsfonds.jpgTijdens de openingsplechtigheid van de nieuwe kantine van VK Watervliet gaf CD&V volksvertegenwoordiger De Meyer uitleg over het Plattelandsfonds. Het gemeentebestuur van Sint-Laureins koestert grote financiële verwachtingen van dit fonds. De schepen van financiën noemt dit fonds zelfs de suikernonkel van Sint-Laureins. Uit de toespraak bleek echter dat het ganse wetgevende werk nog moet beginnen. Eerst een resolutie, dan een voorstel van decreet,... Ook blijft onduidelijk hoeveel geld onze gemeente nu zal krijgen en onder welke voorwaarden. Eén ding is wel zeker: sinds 2009 wordt er geld beloofd vanuit het plattelandsfonds maar tot nu toe zag onze gemeente nog geen euro. Het blijft dus afwachten hoe gul onze suikernonkel zal zijn.

 • VK Watervliet kan nieuwe start nemen

  De nieuwe accomodatie van VK Watervliet is dan toch in orde geraakt. Dit weekend kan VK Watervliet een nieuwe start nemen ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan. Samen is tevreden dat VK Watervliet de vele problemen achter zich kan laten en wenst de ploeg alle succes toe. Samen steunde de aanleg van de nieuwe infrastructuur voor VK Watervliet maar distantieert zich wel van de fors opgelopen kostprijs van het project en van de onprofessionele wijze waarop alles werd uitgevoerd door het gemeentebestuur.

 • Plannen voor fietspad tussen Sint-Laureins en Sint-Margriete

  In de  gemeenteraad is de prinipebeslissing genomen om een fietspad aan te leggen tussen Sint-Laureins en Sint-Margriete. Het fietspad komt tussen de Groeneweg in Sint-Laureins en de Molenkreekstraat in Sint-Margriete. Samenraadslid Luc De Meyere verwoordde het Samenstandpunt zo: "Jammer dat het besluit nu pas genomen wordt, tien jaar geleden hebben wij al een dergelijk voorstel gelanceerd. De aanleg ervan komt niks te vroeg". Het is nu afwachten wat er concreet zal gebeuren behalve het aanduiden van een ontwerper die een plan zal tekenen.

 • Nog steeds 3000 openstaande overuren in OCMW rusthuis

  Muur en uurwerk

  In maart bleek dat het aantal openstaande overuren in het OCMW rusthuis opnieuw fors was gestegen. Ondertussen is er nog steeds geen verbetering in zicht. De teller blijt staan boven de 3.000 overuren. Er is nu een regeling uitgewerkt waarbij er per dienst maandelijks een aantal overuren zal worden weggewerkt. Deze regeling zal ingaan wanneer de nieuwe hoofdverpleegkundige in dienst is genomen.