• Goud voor Clothilde en Firmin

  Vijftig jaar geleden traden Firmin De Baets en Clothilde Deserranno in het huwelijk. ‘Een dikke proficiat’, prees schepen Bonamie het koppel. ‘Clothilde is de koningin van de vrijwilligers terwijl Firmin veel tijd op zijn duivenhok doorbrengt.’

  Bron: Het Nieuwsblad

 • Sint-Laurentiuskoor gehuldigd

  Het Sint-Laurentiuskoor uit Sente deed het bijzonder goed tijdens de jongste provinciale koorzangtornooien. ‘Wij willen jullie feliciteren met het behalen van het klassement in derde afdeling’ vertelde schepen van Cultuur Robert Soberon (N-VA). ‘Het was een passioneel optreden. Proficiat.'

  Bron: Het Nieuwsblad

 • Briljant voor ex-wereldkampioen

  Het was feest bij Alfons Plasschaert en Rosemarie Kohn uit Watervliet. ‘De twee vonden elkaar toen Fons soldaat was in Duitsland’, zei schepen Bonamie (Samen) tijdens de huldiging. ‘Fons werd later nog wereldkampioen wielrennen bij de veteranen.’ Ondertussen deelt het echtpaar al 65 jaar lief en leed.

  Bron: Het Nieuwsblad

 • Opvang voor en na sportkampen

  kinderopvang[1].jpgTijdens de schoolvakanties worden er sportkampen georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst en wordt aan speelpleinwerking gedaan. Vanaf dit jaar wordt er ook een opvang georganiseerd voor en na sportkampen en/of speelpleinwerking. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een vraag van veel ouders. Voor Samen was dit een kiesbelofte die hiermee wordt ingelost.

 • Speelstraten mogelijk in deelgemeenten

  speelstraat2_1[1].jpgOm de organisatie van speelstraten mogelijk te maken werd een reglement speelstraten opgemaakt. Inwoners van een straat nemen zelf initiatief om hun straat in te richten als speelstraat. Een speelstraat gaat door tijdens de paasvakantie of zomervakantie. Bewoners kunnen kiezen: ofwel maximum 5 aaneensluitende weekdagen ofwel maximum 4 afzonderlijke data, bv. 2 of 3 zondagnamiddagen in juli en/of augustus. De uren zijn vastgelegd op ‘van 14u tot 18u’. Er zijn telkens 3 speelstraatverantwoordelijken die alles in goede banen leiden. Deze 3 verantwoordelijken moeten ook de straat bevragen of zij akkoord zijn met de inrichting van dergelijke speelstraat. De aanvraag moet ingediend worden tenminste 2 maanden vóór de aanvang van de speelstraat.

 • Imkers krijgen getuigschrift

  Tijdens het educatief jaar 2010-2011 en 2011-2012 werden in het Plattelandscentrum, aan de Leemweg in Sint- Laureins, de cursussen ‘Inleiding tot de Bijenteelt' en ‘Vernieuwende Bijenteelttechnieken' georganiseerd. Tweeëndertig leerlingen volgden de lessen. Afgelopen zaterdag kregen 26 cursisten hun getuigschrift tijdens een officiële proclamatie in De Meet.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Agenda gemeenteraad 18/04/2013

  OPENBARE VERGADERING:

  1. Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad. – Vaststelling;

  2. Deontologische code lokale mandatarissen. – Aanneming;

  3. Deontologische code gemeentepersoneel. – Vaststelling;

  4. Gemeentepersoneel. - Vaststelling collectieve sluiting op vrijdag 10.05.2013;

  5. Interlokale Vereniging Meetjeslandse Burensportdienst. – Jaarrekening 2012. – Goedkeuring;

  6. Mobiliteit – Oprichting Gemeentelijke Begeleidingscommissie;

  7. Aanvullend reglement inzake de politie op het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg ter gelegenheid van de wijziging van de afbakening van de bebouwde kom te Waterland-Oudeman;

  8. Jeugd. - Reglement speelstraten Sint-Laureins. – Goedkeuring;

  9. Jeugd. – Overeenkomst tussen de gemeenten Damme, Maldegem, Sint-Laureins en Sluis voor de organisatie van de ‘Jeugddag verbroederde grensgemeenten’. –Goedkeuring;

  10. Fiscaliteit:

  A) retributie voor deelname aan sportactiviteiten;

  B) retributie voor opvang voor en na sportkampen en/of speelpleinwerking.

 • aanZ op bezoek in OCMW-raad

  aan-z[1].gifDe OCMW’s van Kaprijke, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate werden uitgenodigd door het OCMW van Assenede en aanZ voor een  kennismakingsvergadering waarbij de organisatie en werking van aanZ aan bod komt. 

  In 1981 nam de gemeente Assenede (en later het OCMW) het initiatief om samen te werken met de gemeente Sas van Gent om vernieuwing in de ouderzorg te kunnen realiseren. Dit is uitgevloeid tot aanZ, het Grensoverschrijdend Openbaar Lichaam van de gemeenten Assenede en Terneuzen. aanZ maakt gebruik maakt van de eigen kracht van burgers en krachten bundelen.

  Samenwerken en netwerken zijn begrippen die steeds meer naar voor komen in beschrijvingen over hoe zij zorg en welzijn in de toekomst kunnen organiseren en betaalbaar houden. De doelstelling van aanZ is het bieden van ondersteuning aan ouderen, chronisch zieken, mensen met een beperking en ieder die dit nodig heeft.

  De toelichting tijdens de OCMW-raad gaf een duidelijk beeld van de werking van aanZ. Wanneer alle OCMW-raden van Kaprijke, Wachtebeke en Zelzate een uiteenzetting kregen zal worden bekeken of een samenwerking met aanZ interessant is voor Sint-Laureins en onder welke voorwaarden.

  Meer info op: www.aan-z.eu/home/

 • Burgemeester en OCMW-voorzitter mee in Start to run

  Samen, de partij van burgemeester Franki Van de Moere, startte vorige week met een eerste Start to run. Meteen tevreden gezichten bij de initiatiefnemers Carlos Bonamie en Dirk Calsyn. Meer dan 50 enthousiastelingen kwamen op dit initiatief af. ‘We hadden het in ons verkiezingsprogramma gezet’ gniffelen Calsijn en Bonamie. ‘We willen de Sentenaren doen sporten.

  Het is een onverhoopt succes. We hebben een kleurrijke bende op de been gekregen. Tien weken lang hebben we een afspraak aan de Zonnebrug en zoals het er naar uitziet zal iedereen er op zijn eigen manier voor gaan om aan het eind van de rit het vijf-kilometerdiploma te krijgen’.

  De sfeer was meteen uitgelaten. ‘Ik had nooit gedacht dat ik de eerste keer drie minuten aan een stuk ging moeten lopen’ hijgde een nooit voorheen sportende dame, ‘In groep sporten is leuk. Je babbelt en je leert nieuwe mensen kennen. Het doet deugd dat we na een lange winter eens buiten kunnen, al is het nog vrij fris’.

  Ook burgemeester Franki Van de Moere en OCMW-voorzitter Tom Lacres hadden de sjerp gewisseld voor sportschoenen. ‘Een prachtig initiatief, dat mensen op een goeie manier dichter bij elkaar brengt’ besloot de burgervader.

  Bron: Taptoe

 • Sterke ploeg voor jeugdhuis Opsenter

  Jeugdhuis Opsenter herleeft helemaal. Een groep jongeren slaat de handen in elkaar en wil dat er in het Sentse jeugdhuis weer wat meer leven in de brouwerij komt. Vorige week lanceerden ze onder de naam ‘De overdracht' hun mooie initiatief. Er stond een optreden van de Remakes op het programma en schepen van Jeugd Bonamie gaf een vat.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Start to run

  Start to run.jpgGisteren is de start to run van Samen begonnen. Meer dan 50 deelnemers schreven zich in, veel meer dan verwacht. Carlos Bonamie leidt alles in goede banen. Zelf neem ik ook deel aan de start to run omdat het er dan eindelijk eens van komt om wat beweging te hebben.