• Daniël wou met de Harley om zijn lief

  Lang geleden beloofde Daniël Heyndrickx zijn toenmalig lief Annie Lybaert om haar eens in Gent af te halen met een Harley Davidson. ‘Maar Daniël beschikte toen enkel over een oude fiets’, herinnerde schepen Claudine Bonamie aan een ver verleden. ‘Een klein probleempje maar de liefde overwon de afstand.’ Daniël en Annie zijn nu vijftig jaar gehuwd.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Heerlijke Sappentrapper op het Sentse speelplein

  Op het speelplein vonden de kinderen de ‘Sappentrapper’ best grappig.De kinderen op het speelplein in Sint-Laureins kregen het bezoek van 's werelds meest gezonde bakfiets. ‘Klopt’, lacht Tilly Coene van de sportdienst. ‘De sappentrapper is een mobiele bar waar je in enkele minuten tijd een heerlijke smoothie bij elkaar trapt. Aardbeien, bananen of ander fruit, yoghurt en wat honing zorgen voor een heerlijk gezond drankje’.

  Samen-schepenen Tom Lacres - gezondheidsbeleid - en zijn collega Claudine Bonamie - jeugdzaken - werkten enkele acties uit voor kinderen die naar het speelplein komen tijdens de vakantie. ‘Tijdens de speelpleinwerking bieden we graag gezonde vieruurtjes aan’, vertelt het duo. ‘Twee keer per week wordt een stuk fruit aangeboden. De klassieke frisdranken worden vervangen door water. We werken ook met een proefkoffer waarbij de verschillende smaken (bitter, zout, zuur en zoet, nvdr) van elkaar kunnen onderscheiden worden. Zo leren de kinderen ook nieuwe groenten en fruit op een leuke manier ontdekken’. Voor de oudere kinderen, tussen acht en twaalf jaar, zijn er vegetarische kookworkshops.

  De kinderen van hun kant vinden de sappentrapper best een grappig iets. ‘Het is een soort bierfiets voor kinderen’, lachen ze. ‘Alleen is hij een stuk gezonder.’

   

  Bron: het Nieuwsblad