• 160 jaar huwelijksgeluk

  Groot feest op het gemeentehuis, waar niet minder dan drie koppels in de bloemetjes gezet worden en samen 160 jaar getrouwd zijn. Carlos Supré en Godelieve Vanhaelemeersch zijn zestig jaar gehuwd. Etienne Willems met Diana Leroy en Daniël De Clercq met Godelieve Buysse verdelen de overige honderd jaar. Allen kregen een geschenk van de gemeente Sint-Laureins en felicitaties van het Paleis.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Vrijwilligers brengen maaltijden aan huis

  Vrijwilliger Luc De Craene (r.) haalt de eerste maaltijd op in de keuken van het rusthuis. - Foto JSAHet OCMW van Sint-Laureins en de vereniging Aan-Z brengen voortaan maaltijden aan huis bij de bejaarden van het dorp.

  De soep en de warme maaltijd worden klaar gemaakt in de keuken van het rusthuis van Sint-Laureins en door een vrijwilliger aan huis gebracht. "Ik zet mij graag in als vrijwilliger", zegt Luc De Craene die de eerste maaltijd aan huis mocht brengen. "Mijn schoonmoeder van 94 woont naast ons. Mijn vrouw kookt al tien jaar voor haar. Maar niet iedereen heeft de luxe een zorgzame dochter naast de deur te hebben." Een maaltijd aan huis kost 7 euro. Dat is een halve euro duurder dan wanneer je zelf naar het nieuwe sociaal restaurant komt. De service wordt elke weekdag voorzien. Aanvragen op 09/344.36.10.

  Bron: het Laatste Nieuws