• Dorpshuis krijgt 'koffietuinkamer'

  De mensen achter het Dorpshuis zijn blij dat er binnenkort picknickbanken in de tuin komen. - Foto JSAHet Dorpshuis van Watervliet heeft een wedstrijd gewonnen van Douwe Egberts en wint een 'koffietuinkamer'. Er komen banken om gezellig samen te komen en een koffie te drinken.

  Het Dorpshuis van Watervliet is een open buurthuis, waar sinds deze zomer ook een dorpsrestaurant voor senioren gevestigd is. Via de wedstrijd wint het Dorpshuis enkele nieuwe picknickbanken. "De banken zullen goed van pas komen voor de verschillende buurtinitiatieven die vanuit het Dorpshuis genomen worden", zegt Isabel De Sutter. "Onlangs startte het OCMW van Sint-Laureins in samenwerking met Aan-Z een dorpsrestaurant voor senioren uit de buurt. De banken zullen ervoor zorgen dat er bij mooi weer ook buiten kan gegeten worden, of nadien nog een koffie kan gedronken worden in de tuin van het oud gemeentehuis, waar het Dorpshuis gevestigd is. Maar ook voor de andere projecten komen de picknickbanken goed van pas. Zo start het Dorpshuis binnenkort met de inrichting van een speelzone in de aanpalende dorpstuin, waar de banken hun plaats zullen krijgen. Ideaal voor de ouders en grootouders."

  Bron: het Laatste Nieuws

 • Samen krijgt dorpsbewoners in beweging

  Foto Michel MoensDe politieke partij Samen uit Sint-Laureins heeft een start-to-run georganiseerd om de bevolking van het dorp in beweging te krijgen. Met succes want een vijftigtal mensen heeft de cursus tot een goed einde gebracht. Iedereen kreeg aan Freds Café een diploma uitgereikt. "We hopen dat de meeste mensen nu de smaak te pakken hebben en blijven lopen", zegt Dirk Calsyn.

  Bron: het Laatste Nieuws