• Ballonnen opgelaten voor vrede

  De bewoners van het OCMW rust- en verzorgingstehuis Sint-Jozef in Sint-Laureins vierden samen met de leerlingen van De Schakel en De Regenboog feest. ‘We hebben allemaal vredeswensen aan een ballon gehangen’, vertellen de kinderen. ‘Samen met de senioren laten we die in de lucht vliegen.’ De kinderen zongen meteen ook een eigen versie van Een beetje Vrede van de voormalige Duitse winnares van het Eurovisiesongfestival Nicole.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Witte ballonnen voor vrede

  Het rustoord van het OCMW in Sint-Laureins werkt mee aan de Week van de Vrede. Gisteren werden witte ballonnen opgelaten. "Een klas van de Regenboogschool en een klas van De Schakel kwamen langs, om samen met de bewoners van het rustoord witte ballonnen op te laten in de binnentuin van het rustoord. Een symbolisch gebaar voor meer vrede", zegt voorzitter Tom Lacres.

  Bron: het Laatste Nieuws

 • Sint-Laureins herdenkt zeventig jaar bevrijding

  In 2014 herdenken we niet alleen de start van de WOI, maar ook de bevrijding van WOII. Zeventig jaar geleden werden SintLaureins en de ruime regio bevrijd van de Duitse bezetter. De gemeente herdenkte het gebeuren officieel met de onthulling van een gedenkplaat aan het gemeentehuis. Dit gebeurde in aanwezigheid van de ambassadeur van Canada. Foto's hieronder zijn van website Nieuwsblad, Johan Du Pre van NSB Kaprijke en Alain Lagrange.DSCF1011.JPG.h600[1].jpg10620719_10204638912482725_447619719088118896_n[1].jpgIMG_4478[1].jpgDSCF1041.JPG.h600[2].jpgIMG_4445[1].jpg

  DSCF0998.JPG.h600[1].jpg

 • Rustoord en bib lanceren EHBD rugzak

  Dementierugzak.JPGHet rustoord en de bibliotheek van Sint-Laureins slaan de handen in elkaar voor een uniek project: de EHBH (eerste hulp bij dementie rugzak) rugzak.             

  De initiatiefneemsters, Linda Persoone (animatieteam rustoord) en Nele Lust (bibliothecaris), stelden hun project maandagavond voor in aanwezigheid van professor Christine Van Broeckhoven, de expert inzake dementie en alzheimer. Zij was naar het rustoord gekomen voor druk bijgewoonde lezing.

  Het doel van de rugzak is het begeleiden van mensen in hun zoektocht naar toegankelijke documenten en boeken over het thema dementie. De EHBD-rugzak is er voor iedereen die te maken krijgt met dementie: kinderen, kleinkinderen en mantelzorgers. 

  De rugzak biedt al deze mensen de kans om dit thema op een rustige manier te verkennen. De rugzak wordt regelmatig aangevuld met recent materiaal en is verkrijgbaar in de Bib van Sint-Laureins.

  Op de foto herkent u (vlnr): Rob Soberon (schepen cultuur), Nele Lust (bibliothecaris), prof. Christine Van Broeckhoven, Linda Persoone (animatieteam rustoord), Tom Lacres (OCMW-voorzitter).

 • Uitnodiging: voordracht over dementie door prof. Van Broeckhoven in WZC

  Als je dierbare op een dag begint te vergeten, kleine ‘accidentjes’ veroorzaakt, plots verloren loopt, je zelfs niet meer herkent dan slaat de paniek je soms om het hart.

  Niet meer kunnen communiceren met je dierbare, niet weten hoe die zich voelt, vinden we nog het ergste. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag. Respectvol omgaan met mensen met een dementie is een hele opdracht.

  Met de voordracht van professor Van Broeckhoven willen wij als woonzorgcentrum u tegemoetkomen in al uw vragen en onzekerheden.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op maandag 8 september 2014 om 20.00 uur in het WZC Sint-Jozef, polyvalente zaal, Rommelsweg 12 te 9980 Sint-Laureins.

  De voordracht is GRATIS. Daar de plaatsen echter beperkt zijn, vragen wij om vooraf in te schrijven telefonisch op het nummer 09 218 72 40 of per mail op rvt@sint-laureins.be. Contactpersoon: Barbara Vandenbroucke, administratie WZC Sint-Jozef.

 • Bellen voor een zoentje

  Roger Van de Voorde en Lisette Watermeulen delen al zestig jaar lief en leed. Lisette, dochter van een melkboer, mocht van haar vader niet stoppen bij de schrijnwerkerij waar Roger destijds werkte. ‘Ik rinkelde heel hard met de fietsbel van mijn triporteur’, zegt Lisette. ‘Roger stormde toen naar buiten en zo hadden we toch tijd voor een zoentje.’ Nu zijn kaarten en dans hun grote hobby‘s.

  Bron: het Nieuwsblad