• Vijftigjarigen zetten bloemetjes buiten

  f7399c50-6406-11e4-854e-904e82cc7e12_original[1].jpgNaar aanleiding van hun bijzondere verjaardag werden de Sentse vijftigjarigen door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet. Na de officiële ontvangst op het gemeentehuis stapten ze op de bus voor een gezellige rondrit langs enkele Sentse horecazaken. ‘Op die manier kreeg iedereen de kans om met elkaar een babbeltje te slaan’, klinkt het.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Semi-ondergrondse afvalcontainers rond rustoord in 2015

  Containers.JPGAan het rustoord van Sint-Laureins zullen de zware verplaatsbare afvalcontainers vervangen worden door semi-ondergrondse afvalcontainers. Voor het personeel van het rustoord zijn semi-ondergrondse afvalcontainers een grote verbetering. Zij kunnen in deze containers het afval uit het rustoord gemakkelijker deponeren terwijl ze nu de afvalzakken omhoog moeten tillen in de verplaatsbare afvalcontainers. Een tweede voordeel is dat semi-ondergrondse afvalcontainers bijdragen tot een mooier uitzicht van de site rond ons rustoord. De semi-ondergrondse afvalcontainers zullen in 2015 worden geplaatst. Er komen containers aan de achterkant van het rustoord en aan de keuken. De kostprijs voor de omschakeling bedraagt € 15.000.

  Op de foto herkent u (vlnr): Marleen Goossens en Lieve Vanhijfte (OCMW-raadsleden) en Tom Lacres (OCMW-voorzitter).

 • Zestigers verzamelen aan gemeentehuis

  eef114b2-5dc9-11e4-a5fb-76b29a12ff9b_original[1].jpgNet als vele anderen groepen jubilarissen bliezen ook de Sentse zestigers verzamelen. ‘Jullie hebben beroemde leeftijdsgenoten’, zei schepen Robert Soberon (N-VA). ‘Margriet Hermans en Guido Belcanto zijn eveneens in 1954 geboren. Zelfs de machtigste vrouw ter wereld, Angela Merkl, zag toen het levenslicht.’ Met die wetenschap in het achterhoofd werd later op de dag stevig gefeest.

  Bron: het Nieuwsblad