• Kerstwafels in Sents OCMW

  4a809250-8b81-11e4-9713-8cb9ceeb68d1_original[2].jpg

  Het wordt een mooie traditie. Sinds enkele jaren traceert het Sentse OCMW in de donkere dagen rond Kerstmis de inwoners van Sint-Laureins op een heerlijke wafel. ‘We doen ons best om op deze dag iedereen te verwennen met iets lekkers op zijn bord’, vertellen de vrijwilligers van dienst. Aan het grote aantalsmulpapen te zien, wordt de actie best wel op prijs gesteld.

  Bron: het Nieuwsblad

   

 • Briljant voor Marie en Georges

  6c52e160-8791-11e4-a6ab-589b4cbf12db_original[1].jpgAls het aan schepen Claudine Bonamie ligt, kunnen Georges Hollebosch en Maria Maeyens uit Watervliet op hun beide oren slapen. ‘We maken nu al een afspraak voor jullie platina huwelijksverjaardag over vijf jaar’, zei de schepen tijdens de ontvangst op het Sentse gemeentehuis. Ondertussen genoot het koppel van het feest voor hun 65ste huwelijksverjaardag.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Budget OCMW 2015

  Tijdens de gemeenteraad gaf ik als OCMW-voorzitter een overzicht van de investeringen die in het OCMW en WZC zijn gepland voor 2015. Hieronder kan u de presentatie bekijken. Wie de cijfers meer in detail wil lezen kan dit hier doen: Budget2015.pdf

 • Vrijen met Paula, trouwen met Elza

  25f331e0-85fa-11e4-a34d-894b67f4509f_original[1].jpgHet gebeurt niet zo vaak dat je verkering hebt met Paula, maar trouwt met Elza. Zestig jaar geleden overkwam het Marcel Van de Moere uit Watervliet. ‘Iedereen noemt mijn vrouw Paula’, zegt Marcel, ‘maar eigenlijk is het Elza.’ Het koppel werd op het gemeentehuis ontvangen en voor hun diamanten huwelijk gefeliciteerd door hun zoon én burgemeester Franky Van de Moere. Een niet-alledaags toeval.

  Bron: het Nieuwsblad

 • OCMW vervangt afvalcontainers

  Het OCMW vervangt de bestaande afvalcontainers aan het rustoord Sint-Jozef door semi-ondergrondse modellen. ‘De nieuwe containers zijn een verbetering voor het personeel’, zegt OCMW-voorzitter Tom Lacres. ‘Zij kunnen het afval uit het rustoord er gemakkelijker deponeren terwijl ze nu de afvalzakken omhoog moeten tillen. Bovendien zal het uitzicht rond het rustoord ook verbeteren.’ De containers komen aan de achterkant van het rustoord en aan de keuken. Het OCMW trekt 15.000 euro uit voor de operatie.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Geslaagde kerstmarkt in het rustoord

  20141214_144542.jpgHet voorbije weekend was er de jaarlijkse kerstmarkt in het rustoord van Sint-Laureins. Er was ook dit jaar een bijzonder grote opkomst. In de gangen van het rustoord was er een gezellige drukte en in de polyvalente zaal dienden extra tafels en stoelen te worden aangebracht. Dank aan het animatieteam van het rustoord én aan de talrijke vrijwilligers die mee hebben gewerkt aan de organisatie van de kerstmarkt.

 • OCMW trakteert!

  wafelbak_evelineboone_5[1].jpgDe kerstperiode staat traditioneel symbool voor gezellig samenzijn, een goed gevulde tafel, sfeerlichtjes  en geschenken. Toch  is  deze  tijd  voor  velen  een donkere periode waarin eenzaamheid en zorgen tijdens lange winteravonden nog sterker voelbaar zijn.

  Ken je dit gevoel of heb je gewoon zin in een leuke babbel of een gezellig samenzijn? Op 19 december 2014 verwelkomen wij u graag voor de wafelbak van het OCMW van Sint-Laureins!  Je kunt er genieten van verse warme wafels met koffie of een kop heerlijke chocolademelk.

  Samen maken we er ook dit jaar weer een warme, sfeervolle en gezellige avond van!

  Wanneer? Vrijdag 19 december 2014 van 16 uur tot 20 uur

  Waar?  Rustoord Sint-Jozef, Rommelsweg 12, Sint-Laureins

  GRATIS

  Graag tijdig vooraf inschrijven, zodat iedereen zijn buikje rond kan eten: marleen.heynssens@ocmw.sint-laureins.be of 09/218 72 46.

 • Tafeltje Dekje bezorgt 1000ste maaltijd in Sint-Laureins

  1000 ste maaaltijd TDJ.JPGDe duizendste maaltijd aan huis, besteld door de dienst Tafeltje Dek Je in Sint-Laureins is een feit. Tafeltje Dek Je, kortweg TDJ, wordt georganiseerd door het OCMW Sint-Laureins in samenwerking met AANZ. Julia Overmeire uit Sint-Laureins mocht de duizendste maaltijd in ontvangst nemen van vrijwilliger Luc De Craene samen met bloemen van OCMW-voorzitter Tom Lacres.  ‘Vijf maanden na de opstart van deze dienst overtreft dit onze stoutste verwachtingen’, zegt OCMW-voorzitter Tom Lacres (Samen). ‘We hebben 22 inwoners uit alle deelgemeenten die regelmatig een maaltijd aan huis laten bezorgen. Ook onze dorpsrestaurants draaien op volle toeren. In Sint-Laureins zijn er al meer dan 500 bezoekers geweest, in Watervliet bijna 400’. Je vindt ze in het woonzorgcentrum in Sint-Laureins en in het Dorpshuis in Watervliet.

  Oproep

  Ter gelegenheid van dit kleine feestje wil Lacres meteen ook een oproep doen naar nieuwe vrijwilligers toe. ‘Door het groeiende succes van deze dienst zijn we op zoek naar extra vrijwilligers’ gaat de man verder. ‘Het is alleen dankzij hen dat wij dit allemaal kunnen organiseren voor onze senioren. Momenteel hebben we 20 vrijwilligers die actief zijn. Enkele extra krachten zijn steeds welkom. Een woord van dank gaat ook naar het keukenpersoneel van het rustoord Sint-Jozef voor de bereiding van de heerlijke maaltijden”.

  Wie als vrijwilliger wil helpen kan contact opnemen met AANZ op het nummer 09/344.36.10.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Goud voor Laurent en Lia

  bb627d72-73ca-11e4-aba3-66df6e10ed23_original[1].jpgLia Lippens en Laurent Vandevelde vierden hun gouden huwelijksjubileum in Eeklo. ‘Toch is Laurent, op veertien dagen tijdens zijn legerdienst na, niet uit Sint-Laureins weggeweest’, zei schepen Claudine Bonamie tijdens haar feestspeech. ‘Jullie zijn een sportief koppel dat heel graag in de tuin bezig is.’