• OCMW Sint-Laureins koopt vijf nieuwe poetswagens

    032_Poetsdienst[1].jpg

    Het OCMW van Sint-Laureins hecht bijzonder veel belang aan netheid in haar woonzorgcentrum Sint-Jozef en investeerde daarom niet minder dan 8.000 euro in de aankoop van nieuw poetsmateriaal.

  • Bejaarden in een container: schande of oplossing?

    Zorgen voor uw bejaarde ouders: binnenkort kan het wellicht in een container in uw tuin. De Vlaamse overheid investeert een paar honderdduizend euro in een blauwdruk voor dit soort zorgwooneenheden. Alhoewel de eerste reacties niet echt positief zijn is een container ook een waardevol initiatief voor senioren. Steeds meer bejaarden wonen immers alleen en eenzaam. Een container is echter niet altijd een oplossing. Er moet ruimte zijn in de tuin om die te plaatsen en zowel kinderen als ouders moeten het zien zitten om in zo'n nabuurschap met elkaar samen te leven.

  • Rusthuis dreigt veel duurder te worden

    Meer dan 171 rusthuizen wachten nog altijd op 1 miljard euro subsidies voor infrastructuurwerken (VIPA subsidie). Zonder de beloofde subsidies zal de dagprijs voor kamers in rusthuizen stijgen waarschuwt Zorgnet Vlaanderen. Zorgnet berekende dat het om een stijging zou gaan van € 8,70 per dag. In Sint-Laureins zijn er geen VIPA subsidies gebruikt voor de nieuwbouwkamers. De financiering gebeurde met een lening waar jaarlijks € 50.000 wordt voor afbetaald. Een stijging van de dagprijs met € 8,7 zit er dus niet meteen aan te komen.