• Maaltijden aan huis verdubbeld

  DSC09390.JPGDe dienst 'Tafeltje-dek-je', waarbij het OCMW van Sint-Laureins samen met Aan-Z maaltijden aan huis brengt bij senioren, is een succes. Het aantal maaltijden is verdubbeld.

  De dienst bestaat ondertussen een jaar. In de eerste helft van dit jaar werden 2.438 maaltijden aan huis afgeleverd door de dienst. Tijdens de eerste zes maanden na de opstart vorig jaar waren dat er maar 1.287. "Dat is zo goed als een verdubbeling op een jaar tijd", zegt schepen van Seniorenbeleid Tom Lacres (Samen Anders). "Dit zorgt voor grote uitdagingen. De maaltijden worden nu rondgebracht door enkele vrijwilligers in twee aparte rondes. In één ronde lukte het niet meer om iedereen tijdig zijn of haar maaltijd te bezorgen. In de keuken van het rustoord komt er ook een nieuwe vaatwasmachine, dit op vraag van het keukenpersoneel van het rusthuis", aldus de schepen.

  Bron: het Laatste Nieuws

 • Twee lege kamers in rusthuis moeten leeg blijven

  Het rusthuis van het OCMW van Sint-Laureins heeft twee lege kamers staan, maar die moeten ook leeg blijven. "In ons rusthuis hebben we nu al een tijdje twee lege kamers staan", zegt voorzitter Tom Lacres (Samen Anders). "We zouden die graag inrichten, zodat ons rusthuis twee extra kamers heeft. Maar de overheid geeft ons die toestemming niet. Die twee extra kamers zijn niet erkend, en we kunnen momenteel ook niet aan een extra erkenning geraken. Er geldt een stop bij de Vlaamse regering. Jammer dat we plaats hebben en mensen op de wachtlijst hebben staan, maar dat we die mensen toch niet kunnen helpen."

  Bron: het Laatste Nieuws

 • Semi-ondergrondse afvalcontainers aan rusthuis

  Afvalcontainers.JPGDe zware, verplaatsbare afvalcontainers rond het rustoord van Sint-Laureins zijn vervangen door semi-ondergrondse afvalcontainers. De nieuwe containers zijn geplaatst aan de achterkant van het rustoord en aan de keuken, goed voor een investering van 15.000 euro. "Voor het personeel zijn de nieuwe afvalcontainers zeker een verbetering", zegt OCMW-voorzitter Tom Lacres (Samen Anders). "De vraag kwam ook van hen. Afval deponeren in de nieuwe containers is veel minder belastend. Ook naar het uitzicht toe zijn ze een serieuze verbetering.

  Bron: het Laatste Nieuws

 • Opening 't Boerenparlement

  DSCF4127[1].jpg

  De 'parlementsleden' van 't Boereparlement hebben zich serieus  verbeterd. Hun twee oude versleten bankjes zijn vervangen door een nieuwe constructie. De nieuwe infrastructuur werd plechtig geopend door het schepencollege. Het is de bedoeling om ook in de andere deelgemeenten parlementen te openen.

  Foto: het Nieuwsblad

 • Bewoners geven goede punten aan rustoord Sint-Laureins

  WZC Sint-Jozef

  De Vlaamse overheid organiseerde een grootschalige enquête bij bewoners in de Vlaamse rustoorden. Een onderzoeksbureau trok naar 250 van de 735 Vlaamse rusthuizen en interviewde er in opdracht van de Vlaamse overheid bijna 7.000 bewoners zonder cognitieve problemen. De resultaten zijn nu bekend.

  Het OCMW rustoord van Sint-Laureins was één van de 250 rustoorden waar een bevraging werd gedaan.

  Uit de resultaten blijkt dat de bewoners in het rustoord Sint-Jozef best tevreden zijn. Over de 11 onderwerpen waarnaar werd gepeild is de gemiddelde score 4,1 op 5. De gemiddelde score van alle bevraagde rustoorden bedraagt 3,8. Het rustoord van Sint-Laureins krijgt dus betere punten.

  Uiteraard zijn er ook verbeterpunten. De bewoners slagen er moeilijk in om een persoonlijke band met het personeel en medebewoners op te bouwen. Ook willen ze graag hun dagindeling meer zelf kunnen bepalen en meer variatie in de keuze van de activiteiten. Deze verbeterpunten blijken ook als aandachtspunten naar voor te komen in de andere rustoorden.

  De volledige resultaten voor ons rustoord vindt u hier: Resultaten WZC Sint-Jozef.pdf

  Een bijzonder woord van dank gaat uit naar alle personeelsleden én vrijwilligers van het rustoord, want dankzij hun inzet kregen ons rustoord deze goede beoordeling van de bewoners!